Lichter leven week Frankrijk

Locatie, omgeving en maaltijden

In het noordelijke deel van de Ardeche ligt een prachtig oud klooster verborgen,  waar wij in de laatste week van mei ( 25 mei- 1 juni) de gast mogen zijn.

Het grote landhuis, La Vie Tara, heeft een prachtige kapel en een ruime vierkante yogazaal met houten vloer voor de yogalessen.

Domaine La Vie Tara,  gerund door Fred en Patricia Bol, ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc op een hoogte van 1080 meter. Met een uitermate zuivere lucht en fijne klimaat is het hier genieten als een god in Frankrijk.

 

Slapen

In Domaine La Vie Tara hebben we 6 sfeervolle 2 persoons chambre d’hote en 3 eenpersoonskamers tot onze beschikking. De tweepersoonskamer hebben allen een eigen douche en toilet en wastafel op de kamer. De eenpersoonskamers hebben wel de wastafel maar maken gebruik van de douche en toilet op de gang.

Alle bedden staan als eenpersoonsbedden, die op aanvraag aaneensluitend neergezet kunnen worden.

 

Ontspanning

In en rondom het hoofdgebouw is er alle ruimte om te relaxen op een van de terrassen, gezellige hoekjes of in de ruime tuin.

Vanuit de tuin loop je zo het bos in met adembenemend mooie uitkijkpunten over de Rhône-vallei.  De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de inspirerende wandelroutes. Naast wandelen kan je fietsen, schilderen, paardrijden, tekenen, dansen, fotograferen, tennis, jeu de boules, fitness of gewoon lekker onthaasten, niets doen en tot jezelf komen.

Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

Eten

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden we maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten.

Er wordt gezamenlijk gegeten volgens het principe van het ‘table d’hôtes’ . Dit onderstreept de huiselijke en gemoedelijke sfeer die past bij La Vie Tara.

Er wordt zoveel als mogelijk groenten geserveerd uit eigen moestuin.

Heb je dieetbeperkingen of allergieën, geef dit aan ons door. Vul je dieetwensen in op het boekingsformulier. Voor vragen of meer informatie, kun je een email sturen naar hello@iamyogatravel.nl

 

Omgeving

Lalouvesc is een charmant dorpje Ardèche, hooggelegen op 1080 m hoogte. Het dorp is geografisch gepositioneerd in een vierhoek tussen Saint-Etienne, Lyon, Valencia en Le Puy-en-Velay in de uitlopers van het Massif Central. Tussen de Alpen en de Mont Mezenc.

Lalouvesc is een typisch frans dorpje met een kneuterig pleintje met terrasjes en een super mooie basiliek.

Iedere week is er een markt waar je vooral de locale specialiteiten kunt kopen.

Een bezoekje aan Lalouvesc is een onderdeel van deze vakantieweek.