Frankrijk omgeving Lalouvesc

Lalouvesc

 

Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes. In de omgeving is meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes aangelegd met een overvloed aan bosbessen, paddenstoelen en inspirerende vergezichten. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

Uitstapjes die in de buurt gemaakt kunnen worden is onder andere een ritje met een stoomtrein door de valleien en een ritje met een fietstrein door de bergen (extra kosten hiervoor bedragen circa 15,-).

Daarnaast kan vanuit La Vie Tara met de mountainbike een parcours gefietst worden.
Tevens is er een manage naast la Vie Tara waar een buiten rit door de bossen gemaakt kan worden ( extra kosten circa €35,- voor een middag niet inbegrepen)

Een bezoekje aan Lalouvesc is een onderdeel van deze vakantieweek.