Algemene Voorwaarden

Zo boek je een reis
Een boeking maken gaat vrij eenvoudig via het boekingsformulier op de website. Je ontvangt binnen twee werkdagen een mail met daarin de bevestiging en een factuur voor het maken van de aanbetaling. Voor een yogaweek ontvang je een factuur voor aanbetaling. Voor de yogaweekenden in Nederland wordt er geen aanbetaling gedaan en betaal je het bedrag voor deelname in een keer. Het is belangrijk dat je, voordat je je reis definitief boekt, de informatie op deze website goed hebt gelezen en dat je op de hoogte bent van de reis- en aanvullende annuleringsvoorwaarden. Als je toch nog vragen hebt, stel ze gerust! Dit kan door middel van een e-mail naar hello@iamyogatravel.nl of bel met Tiaka (tel. 06- 55955052).
Nadat je de reis geboekt hebt, heb je het recht om de boeking binnen 7 dagen te ontbinden zonder opgaaf van reden. Daarna gelden de annuleringsvoorwaarden zoals hieronder uitgelegd.
Wat zijn de betalingstermijnen van I am yoga travel?
Dat hangt af van je moment van boeking en geldt voor een yogaweek:
¥ Bij boekingen die plaatsvinden 6 weken of langer voor vertrek van de reis: 25% van de reissom na het ontvangen van de eerste factuur. Het restant van de reissom (75%) uiterlijk 6 weken voor vertrek. Vanzelfsprekend stuur ik je hiervoor ook een factuur.
¥ Bij boekingen die plaatsvinden binnen 6 weken voor aanvang van de reis: 100% van de reissom binnen 48 uur na de boekingsbevestiging met bijbehorende factuur.
Annuleringsvoorwaarden
De annuleringsvoorwaarden die I am yoga travel hanteert, zijn als volgt:
Bij annulering door de reiziger is hij of zij de volgende bedragen verschuldigd:
¥ Bij annulering tot 6 weken voor vertrek de aanbetaling van 25% van de reissom.
¥ Bij annulering tot 4 weken voor vertrek 50% van de reissom.
¥ Bij annulering tot 2 weken voor vertrek: 75% van de reissom.
¥ Bij annulering tussen de 2 weken en dag van vertrek: 100% van de reissom.
Om misverstanden te voorkomen dient het annuleren van de reisovereenkomst per aangetekend schrijven, voorzien van handtekening, te geschieden.
Annulering door I am yoga travel
Bij onvoldoende deelname is de uiterlijke datum van annulering door I am yoga travel 4 weken voor vertrek. Als regel geldt dat het minimum aantal deelnemers vermeld wordt bij de reis die je via de site boekt. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden gehaald, dan zal ik altijd proberen alsnog de reis in een andere vorm of een andere periode uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Mocht u willen afzien van deelname om deze reden dan ontvangt u al uw betalingen retour.
Verzekeringen
Goed verzekerd op reis gaan is een absolute noodzaak. Daarom is het hebben van een gedegen reisverzekering verplicht bij alle reizen die georganiseerd worden door I am yoga travel. Graag ontvang ik voor vertrek alle bijbehorende gegevens voor het geval gebruik van doelmatige hulp- en dienstverlening tijdens de reis nodig is. Het afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aangeraden, maar stel ik niet verplicht.
Bij deelname aan de reis dien je zelf zorg te dragen dat je bij vertrek in het bezit bent van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort.
Programma
I am yoga travel, heeft met veel zorg de programma’s samengesteld. Door lokale en/of onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld erg slecht weer) kan het zijn dat voor of tijdens de reis aanpassingen in het reisprogramma moeten worden gemaakt. Genoemde wijzigingen zullen geen gevolgen hebben voor de reissom.
Bijzondere wensen
Heb je bijzondere wensen zoals bepaalde voedingswensen of allergieën, dan raad ik je aan deze bij de boeking direct door te geven. Garanderen kan ik het niet, maar ik zal zeker mijn uiterste best doen zo goed mogelijk rekening te houden met je wensen.
Klachten
Ik doe mijn best je zoveel mogelijk in de watten te leggen. Mocht je toch een gerechtvaardigde klacht menen te hebben, laat het mij dan zo snel mogelijk weten. Ik los het probleem graag in overleg zo goed mogelijk op.