blog

Uitwaaien op Texel

Yogaweekeinde Texel – november 2016

20161120_104809-3
Tussen het moment van aankomst en begroeting tot het moment van uit elkaar gaan, maakt iedereen in de groep een grote transformatie door die uitmondt in liefde en dankbaarheid naar onszelf en naar elkaar. We blikken terug op een intens mooi weekeinde.

Texel is de ideale uitvalsbasis voor een weekeinde om bij jezelf en met elkaar samen te komen. De ruime villa waarin we verblijven, is perfect ingericht met een grote, open keuken en grote banken en stoelen om bij elkaar te zitten in de vrije tijd; warm bij de openhaard of warm bij elkaar.

De wind blaast stevig en geselt ons buiten met harde regen. Toch trotseren we het weer tijdens de wandeling naar de yoga- en ademsessieruimte en ook om op het strand te wandelen of in stilte door het nabijgelegen duingebied. Elke keer weer is er het warme huis of zelfs een hete sauna om in terug te keren.

Het weekeinde bestaat uit vier dagen en drie nachten. Op vrijdag komen we aan en doen we een les yoga en eten we ons eerste gezamenlijke diner. Op zaterdag en zondag starten we de dag met een half uur meditatie, dan ontbijt en vrije tijd, een yogales en na de lunch twee workshops per dag waarvan er een uit extra vrijetijd bestaat. ‘s Avonds eindigen we met een ontspannende yogales waarna het heerlijk rusten is.

Dit is onze eerste keer op Texel en aan alles voelen we dat het de eerste van een reeks zal zijn. In de eindcirkel op maandagochtend, voor we huiswaarts gaan, verbinden we in hartsenergie met elkaar. De energie zindert rond en door ons allen. ‘Rust’, ‘mooi’, ‘dankbaarheid’, ‘liefde’, ‘ontvangen’, ‘licht’, ‘geluk’ en ‘fantastisch’ zijn enkele woorden die uit de groep naar voren komen. In liefde sluiten we af; op naar het volgende weekeinde in maart.

Wees welkom.