Team I am yoga travel – Larissa

Ik hou van eten!

De geuren, de smaken, de kleuren, de herinneringen, de verbinding; ik kan er geen genoeg van krijgen. Dat ik hier nu andere mensen mee mag voeden en inspireren, als werk, maakt me intens dankbaar.

Ik ben van ver gekomen. Vroeger als kind lustte ik werkelijk niets. Op mijn dertiende besloot ik vegetarisch te gaan eten, omdat ik het zo zielig vond voor de diertjes, maar alle vervanging voor vlees vond ik maar vies. Verder dan wat extra kaas of ei kwam ik eigenlijk niet, en lichamelijk worstelde ik dan ook met tekorten en allerlei kwaaltjes. Pas toen ik uit huis ging en zelf begon te experimenteren met voedsel, kreeg ik de smaak letterlijk te pakken. Mijn vele reizen gaven de zaadjes water en voor ik het wist stond ik in een enorme groentetuin te oogsten en te creëren. Hier kon ik mijn ei helemaal in kwijt, en het smaakte naar meer!

Ik leerde steeds beter naar mijn lichaam te luisteren en haar te geven wat ze nodig had. Met zoveel mogelijk smaak en variatie, zodat voeding echt een feestje werd. Mijn werk als antropoloog liet ik achter me, en via een aantal restaurant keukens en vele film sets kwam ik uiteindelijk uit bij het koken voor spirituele festivals en retraites. Nog altijd is dit mijn passie.

Ik vind het prachtig om groepsprocessen mee te mogen maken, om mensen mee te nemen op een culinair avontuur en te zien hoe voedsel kan bijdragen aan transformatie, inspiratie en goede energie. Gezond en goddelijk lekker eten kan echt prima samen gaan, en daar overtuig ik graag iedereen van!